Analog sluk

Vi går helt digitalt

Situationen

Stofa har valgt at slukke for det analoge tv-signal i de antenneanlæg som Stofa ejer. Staten slukkede i 2009 for det analoge signal, men siden er mange tv-kanaler fortsat blevet sendt både digitalt og analogt på kabel-tv. Årsagen til dette var, at mange danskere stadig har et ældre tv, som ikke er i stand til at vise de digitale signaler. Antallet af fladskærme er eksploderet, der er kommet mange nye kanaler i knivskarp HD (High Definition), og der er kommet nye digitale tjenester, som filmleje fra sofaen, muligheden for at starte programmer forfra og så videre. Alt dette gør, at pladsen er blevet trang i antenneanlæggene. Nutidens krav til billedkvalitet kræver mere plads – og én enkelt analog kanal kan give plads til op mod ti digitale kanaler.

Det analoge signal har eksisteret siden tv’s barndom. Nu er det blevet tid til at tage det endelige opgør med det forældede analoge signal.

 

Spørgsmål og svar vedr analog sluk

Du har sikkert mange spørgsmål og måske endda bekymringer omkring det nye digitale signal. Bare rolig, det er ikke så farligt, og vi har samlet nogle af de mest forekomne spørgsmål.

Find alle svar her:

https://stofa.dk/vi-gaar-helt-digitalt